Μακαρίνα-Παραδοσιακή συνταγή

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. Μακαρίνα ΠΛΑΣΤΗΡΙ

Αλάτι

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τη Μακαρίνα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Αφού την βράσουμε, την στραγγίζουμε και κατόπιν την χαρατσώνουμε* (περιχύνουμε) με λιωμένο βούτυρο αγελάδας.

Η Μακαρίνα σερβίρεται σκέτη ή με γιαούρτι.

* Το ρήμα χαρατσώνω προέρχεται από τη λέξη χαράτζιν και σημαίνει καρύκευμα σούπας, που γίνεται από διάφορες αρωματικές φυτικές ουσίες, τις οποίες τηγανίζουν με βούτυρο ή λάδι.

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. Μακαρίνα ΠΛΑΣΤΗΡΙ

Αλάτι

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τη Μακαρίνα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Αφού την βράσουμε, την στραγγίζουμε και κατόπιν την χαρατσώνουμε* (περιχύνουμε) με λιωμένο βούτυρο αγελάδας.

Η Μακαρίνα σερβίρεται σκέτη ή με γιαούρτι.

* Το ρήμα χαρατσώνω προέρχεται από τη λέξη χαράτζιν και σημαίνει καρύκευμα σούπας, που γίνεται από διάφορες αρωματικές φυτικές ουσίες, τις οποίες τηγανίζουν με βούτυρο ή λάδι.

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. Μακαρίνα ΠΛΑΣΤΗΡΙ

Αλάτι

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τη Μακαρίνα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Αφού την βράσουμε, την στραγγίζουμε και κατόπιν την χαρατσώνουμε* (περιχύνουμε) με λιωμένο βούτυρο αγελάδας.

Η Μακαρίνα σερβίρεται σκέτη ή με γιαούρτι.

* Το ρήμα χαρατσώνω προέρχεται από τη λέξη χαράτζιν και σημαίνει καρύκευμα σούπας, που γίνεται από διάφορες αρωματικές φυτικές ουσίες, τις οποίες τηγανίζουν με βούτυρο ή λάδι.