Τανωμένον σουρβά-Παραδοσιακή συνταγή

Θα χρειαστούμε:

350-400γρ. Κορκότο ΠΛΑΣΤΗΡΙ (αναλόγως πόσο πηχτή θέλουμε την σούπα)

1,5 λίτρο νερό

Αλάτι

2 φλυτζάνια πασκιτάν’ ή στραγγιστό γιαούρτι

3 κουταλιές βούτυρο αγελάδας

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κορκότο. Αφού βράσει καλά και ελαφρώς χυλώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο τη σούπα να κρυώσει.

2. Παίρνουμε με την κουτάλα 2-3 κουταλιές από την σούπα, τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και αφού κρυώσουν ελαφρά, διαλύουμε το πασκιτάν’ ή το γιαούρτι. Το διαλύουμε πολύ καλά, ώστε να πάρει τη μορφή μιας λείας αλοιφής, χωρίς σβόλους.

3. Κατόπιν, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά τη σούπα. 4. Τέλος σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε καυτό βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει περιχύνουμε αυτό το καρύκευμα στη σούπα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Θα χρειαστούμε:

350-400γρ. Κορκότο ΠΛΑΣΤΗΡΙ (αναλόγως πόσο πηχτή θέλουμε την σούπα)

1,5 λίτρο νερό

Αλάτι

2 φλυτζάνια πασκιτάν’ ή στραγγιστό γιαούρτι

3 κουταλιές βούτυρο αγελάδας

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κορκότο. Αφού βράσει καλά και ελαφρώς χυλώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο τη σούπα να κρυώσει.

2. Παίρνουμε με την κουτάλα 2-3 κουταλιές από την σούπα, τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και αφού κρυώσουν ελαφρά, διαλύουμε το πασκιτάν’ ή το γιαούρτι. Το διαλύουμε πολύ καλά, ώστε να πάρει τη μορφή μιας λείας αλοιφής, χωρίς σβόλους.

3. Κατόπιν, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά τη σούπα. 4. Τέλος σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε καυτό βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει περιχύνουμε αυτό το καρύκευμα στη σούπα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Θα χρειαστούμε:

350-400γρ. Κορκότο ΠΛΑΣΤΗΡΙ (αναλόγως πόσο πηχτή θέλουμε την σούπα)

1,5 λίτρο νερό

Αλάτι

2 φλυτζάνια πασκιτάν’ ή στραγγιστό γιαούρτι

3 κουταλιές βούτυρο αγελάδας

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κορκότο. Αφού βράσει καλά και ελαφρώς χυλώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο τη σούπα να κρυώσει.

2. Παίρνουμε με την κουτάλα 2-3 κουταλιές από την σούπα, τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και αφού κρυώσουν ελαφρά, διαλύουμε το πασκιτάν’ ή το γιαούρτι. Το διαλύουμε πολύ καλά, ώστε να πάρει τη μορφή μιας λείας αλοιφής, χωρίς σβόλους.

3. Κατόπιν, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά τη σούπα. 4. Τέλος σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε καυτό βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει περιχύνουμε αυτό το καρύκευμα στη σούπα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.