Πίτα με φυλλωτά

Θα χρειαστούμε:

1 συσκευασία  Φυλλωτά Μεσαία Πλαστήρι (αναλόγως την διάμετρο του ταψιού μπορείτε να επιλέξετε το μεγάλο μέγεθος)

Γέμιση της αρεσκείας μας

½ φλυτζάνι γάλα

1 αυγό

Βούτυρο αγελάδας

Λάδι

Εκτέλεση

1. Βρέχουμε ελαφρώς το κάθε φύλλο και από τις δυο πλευρές και το αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα για 10-15 λεπτά να μαλακώσει. Φροντίζουμε να μην το βρέξουμε πάρα πολύ ώστε να μπορεί να δουλευτεί εύκολα.

2. Βουτυρώνουμε το ταψί και λαδώνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Στη συνέχεια βάζουμε τα τρία φύλλα στο ταψί, στη μέση τη γέμιση της αρεσκείας μας και από πάνω τα υπόλοιπα τρία φύλλα.

3. Περιχύνουμε την πίτα με μισή κούπα γάλα και ένα αυγό. Έπειτα, τρυπάμε σε αρκετά σημεία για να απορροφήσει τα υγρά και χαράσσουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Φροντίζουμε να έχει ροδίσει καλά η πίτα προτού την βγάλουμε από τον φούρνο.

Θα χρειαστούμε:

1 συσκευασία  Φυλλωτά Μεσαία Πλαστήρι (αναλόγως την διάμετρο του ταψιού μπορείτε να επιλέξετε το μεγάλο μέγεθος)

Γέμιση της αρεσκείας μας

½ φλυτζάνι γάλα

1 αυγό

Βούτυρο αγελάδας

Λάδι

Εκτέλεση

1. Βρέχουμε ελαφρώς το κάθε φύλλο και από τις δυο πλευρές και το αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα για 10-15 λεπτά να μαλακώσει. Φροντίζουμε να μην το βρέξουμε πάρα πολύ ώστε να μπορεί να δουλευτεί εύκολα.

2. Βουτυρώνουμε το ταψί και λαδώνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Στη συνέχεια βάζουμε τα τρία φύλλα στο ταψί, στη μέση τη γέμιση της αρεσκείας μας και από πάνω τα υπόλοιπα τρία φύλλα.

3. Περιχύνουμε την πίτα με μισή κούπα γάλα και ένα αυγό. Έπειτα, τρυπάμε σε αρκετά σημεία για να απορροφήσει τα υγρά και χαράσσουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Φροντίζουμε να έχει ροδίσει καλά η πίτα προτού την βγάλουμε από τον φούρνο.

Θα χρειαστούμε:

1 συσκευασία  Φυλλωτά Μεσαία Πλαστήρι (αναλόγως την διάμετρο του ταψιού μπορείτε να επιλέξετε το μεγάλο μέγεθος)

Γέμιση της αρεσκείας μας

½ φλυτζάνι γάλα

1 αυγό

Βούτυρο αγελάδας

Λάδι

Εκτέλεση

1. Βρέχουμε ελαφρώς το κάθε φύλλο και από τις δυο πλευρές και το αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα για 10-15 λεπτά να μαλακώσει. Φροντίζουμε να μην το βρέξουμε πάρα πολύ ώστε να μπορεί να δουλευτεί εύκολα.

2. Βουτυρώνουμε το ταψί και λαδώνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Στη συνέχεια βάζουμε τα τρία φύλλα στο ταψί, στη μέση τη γέμιση της αρεσκείας μας και από πάνω τα υπόλοιπα τρία φύλλα.

3. Περιχύνουμε την πίτα με μισή κούπα γάλα και ένα αυγό. Έπειτα, τρυπάμε σε αρκετά σημεία για να απορροφήσει τα υγρά και χαράσσουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Φροντίζουμε να έχει ροδίσει καλά η πίτα προτού την βγάλουμε από τον φούρνο.