
Θα χρειαστούμε:
500γρ. Βίδες ΠΛΑΣΤΗΡΙ
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

.1.Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
2.Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού, τα φιστίκια Αιγίνης, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν.
3.Προσθέτουμε σταδιακά ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
4.Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά, προσθέτουμε επιπλέον φιστίκια Αιγίνης και παρμεζάνα από πάνω.