We will need:
500 γρ. κοφτά ΠΛΑΣΤΗΡΙ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρή κολοκύθα, καθαρισμένη σε κύβους
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
½ φλιτζάνι καρύδια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Execution

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα κρατάμε χλιαρά.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και την σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
4. Ρίχνουμε το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι.
5. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να «δέσει».
6. Προσθέτουμε τα καρύδια και την παρμεζάνα στη σάλτσα και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό περίπου.
7. Σερβίρουμε ζεστά, προαιρετικά με επιπλέον παρμεζάνα και καρύδια.