Βιολογικά Ζυμαρικά Δίκοκκο
Το δίκοκκο σιτάρι ή «Ζειά», όπως συναντάται στα διηγήματα του Ομήρου, ήταν το δημητριακό των αρχαίων Ελλήνων και αποτελούσε βασικό συστατικό στη διατροφή τους. Σε αρχαιολογικές έρευνες προϊστορικών οικισμών στον Ελλαδικό χώρο και τη Μικρά Ασία βρέθηκαν σπόροι Ζειάς που χρονολογούνται πέραν των 12.000 ετών.
Η πόλη της Αθήνας ονομαζόταν και Ζείδωρος, γιατί στο έδαφός της εκτός από την ελιά καλλιεργούνταν και η Ζειά. Χαρακτηριστική απόδειξη ότι μια μαρίνα του Πειραιά αποκαλείται μέχρι και σήμερα Ζέα.
Μετά από μακρόχρονη απουσία της καλλιέργειας του δίκοκκου σιταριού στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια επανέρχεται στη διατροφή μας προσφέροντας σημαντικές ωφέλειες στην υγεία μας, διότι η διατροφική του αξία είναι πολύ υψηλή. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό, 8 αμινοξέα, βιταμίνες A, B, C , φώσφορο και σίδηρο.
Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων
Βιολογικά Ζυμαρικά Δίκοκκο

Το ήξερες ότι…
Το δίκοκκο σιτάρι ή «Ζειά», όπως συναντάται στα διηγήματα του Ομήρου, ήταν το δημητριακό των αρχαίων Ελλήνων και αποτελούσε βασικό συστατικό στη διατροφή τους. Σε αρχαιολογικές έρευνες προϊστορικών οικισμών στον Ελλαδικό χώρο και τη Μικρά Ασία βρέθηκαν σπόροι Ζειάς που χρονολογούνται πέραν των 12.000 ετών.
Η πόλη της Αθήνας ονομαζόταν και Ζείδωρος, γιατί στο έδαφός της εκτός από την ελιά καλλιεργούνταν και η Ζειά. Χαρακτηριστική απόδειξη ότι μια μαρίνα του Πειραιά αποκαλείται μέχρι και σήμερα Ζέα.
Μετά από μακρόχρονη απουσία της καλλιέργειας του δίκοκκου σιταριού στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια επανέρχεται στη διατροφή μας προσφέροντας σημαντικές ωφέλειες στην υγεία μας, διότι η διατροφική του αξία είναι πολύ υψηλή. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό, 8 αμινοξέα, βιταμίνες A, B, C , φώσφορο και σίδηρο.