Βιολογικά Ζυμαρικά Ντίνκελ

Το αλεύρι ντίνκελ, ή αλλιώς «σπέλτα», για πολύ καιρό ήταν γνωστό μόνο στη Swabia, στο νότιο μέρος της Γερμανίας. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τα πετρώδη εδάφη της και για το άγριο κλίμα της. Καθώς όμως η σπέλτα δεν είναι τόσο απαιτητικό φυτό, σε σύγκριση με τα κλασσικά σκληρά και μαλακά σιτάρια, αυτή η περιοχή ήταν ιδανική για την καλλιέργεια του. Φυσικά, η παραγωγικότητα σε σοδειές είναι πολύ μικρότερη από τους άλλους τύπους δημητριακών.
Το αλεύρι ντίνκελ φημίζεται ότι είναι φυσικό γιατροσόφι. Συγκριτικά με άλλα δημητριακά περιέχει μία τέλεια ισορροπία από συστατικά. Χάρη στο γεγονός ότι είναι εύπεπτη έχει αποδειχθεί επιτυχημένο γιατρικό σε δερματοπάθειες καθώς και σε προβλήματα μεταβολισμού και πέψης.
Τα ζυμαρικά από αλεύρι ντίνκελ, λόγω της σύνθεσης του σιταριού, τείνουν να γίνονται πιο κολλώδεις στο βράσιμο. Γι’ αυτό το λόγο σας συνιστούμε να τα ανακατεύεται συχνά και να τηρείτε τον χρόνο μαγειρέματος.

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Βιολογικά Ζυμαρικά Ντίνκελ

Βιολογικά Ζυμαρικά Ντίνκελ

Το ήξερες ότι…

Το αλεύρι ντίνκελ, ή αλλιώς «σπέλτα», για πολύ καιρό ήταν γνωστό μόνο στη Swabia, στο νότιο μέρος της Γερμανίας. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τα πετρώδη εδάφη της και για το άγριο κλίμα της. Καθώς όμως η σπέλτα δεν είναι τόσο απαιτητικό φυτό, σε σύγκριση με τα κλασσικά σκληρά και μαλακά σιτάρια, αυτή η περιοχή ήταν ιδανική για την καλλιέργεια του. Φυσικά, η παραγωγικότητα σε σοδειές είναι πολύ μικρότερη από τους άλλους τύπους δημητριακών.
Το αλεύρι ντίνκελ φημίζεται ότι είναι φυσικό γιατροσόφι. Συγκριτικά με άλλα δημητριακά περιέχει μία τέλεια ισορροπία από συστατικά. Χάρη στο γεγονός ότι είναι εύπεπτη έχει αποδειχθεί επιτυχημένο γιατρικό σε δερματοπάθειες καθώς και σε προβλήματα μεταβολισμού και πέψης.
Τα ζυμαρικά από αλεύρι ντίνκελ, λόγω της σύνθεσης του σιταριού, τείνουν να γίνονται πιο κολλώδεις στο βράσιμο. Γι’ αυτό το λόγο σας συνιστούμε να τα ανακατεύεται συχνά και να τηρείτε τον χρόνο μαγειρέματος.